EXPLORE SANTORINI

Προορισμοί

Καλώς ήλθατε στην Σαντορίνη! Ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου με πολλούς ‘κρυμμένους θησαυρούς.

red-beach-from-boat

Κόκκινη και Άσπρη Παραλία

Η Κόκκινη και η Άσπρη παραλία είναι οι πρώτες παραλίες που θα συναντήσετε φεύγοντας από την Βλυχάδα. Η εικόνα που θα αντικρίσει κανείς, μόνο ως μαγευτική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς αυτές οι δύο ξεχωριστές παραλίες του νησιού έχουν πάρει την ονομασία τους από το χρώμα της άμμου και των πετρωμάτων τους. Έτσι το τοπίο και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι μαγευτικό με τα γαλαζοπράσινα νερά να σταματούν στην ακρογιαλιά ενός, όχι και τόσο χρωματικά συνηθισμένου τοπίου.
aspronisi-view

Ασπρονήσι

Επόμενη στάση το Ασπρονήσι, ένα ακατοίκητο νησί με πολύ φυσική ομορφιά. Είναι ένα απομεινάρι της νήσου Στρογγύλη το οποίο μαζί με την Θηρασία και την Σαντορίνη συγκροτούν το κυκλικό περίγραμμα. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του και να απολαύσετε με ηρεμία το τοπίο του.
thirasia-from-boat

Θηρασία

Περίπου ένα ναυτικό μίλι δυτικά της Οίας, βρίσκετε η μικρή αδελφή της, η Θηρασία. Η παρθένα φύση, το επιβλητικό ηφαιστειακό τοπίο, οι μικρές μη προσβάσιμες παραλίες καθώς και η αποχή της από τα φώτα και την πολυκοσμία συνθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να απολαύσετε μερικές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας. Σε αυτήν σας την στάση έχετε την δυνατότητα να δέσετε το σκάφος σας στο λιμάνι και να γευματίσετε σε μια από τις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μπορούν να την βρουν και οι λάτρεις της πεζοπορίας καθώς στο νησί είναι χαρτογραφημένα 6 μοναδικά πεζοπορικά μονοπάτια.

faros

Ο Φάρος του Ακρωτηρίου

Στην συνέχεια ένα ιστορικό σημείο θα εμφανιστεί “μπροστά” σας και δεν είναι άλλο, από τον φάρο του ακρωτηρίου. Ιστορικό, καθώς έχει κατασκευαστεί το 1892 από την Γαλλική Εταιρία Φαρών με αποτέλεσμα να αποτελεί τον πιο παλιό φάρο της Ελλάδας. Το τοπίο όμως δεν σταματά μόνο στην “ιστορία” καθώς κάτω από τον φάρο θα αντικρίσετε ένα επιβλητικό τοπίο το οποίο αποτελείται από θαλάσσιες σπηλιές και μεγάλα βραχώδη μέτωπα.
hot-springs-from-boat

Θερμές Πηγές

Στην συνέχεια θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε την Παλαιά Καμένη, ένα μικρό ηφαιστιογενές νησί στο κέντρο της Καλδέρας, υπεύθυνο για την μαγευτική ομορφιά αλλά και την ρομαντική ατμόσφαιρά της. Κατά μήκος της, το καλοκαίρι πολλές θερμές πηγές παρουσιάζονται, τις οποίες κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες τις επισκέπτονται. Σε αυτό το σημείο θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε, να απολαύσετε και να αποκομίσετε τα οφέλη των θερμών πηγών. Τα νερά της, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και θείο, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη κίτρινη απόχρωση.
santorini-sunset

Ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας

Στο κλείσιμο του ταξιδιού σας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης από μια διαφορετική οπτική. Σκεφτείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί κατά την δύση σε ένα πολυτελές σκάφος. Μια εικόνα που σίγουρα θα χαραχθεί στη μνήμη σας.
ammoudi-from-boat

Αμμούδι

Στους πρόποδες της Οίας θα βρείτε το λιμάνι της, το γνωστό Αμμούδι. Οι κόκκινοι ηφαιστιογενείς βράχοι, τα καταγάλανα βαθιά νερά και οι γραφικές ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο ασυναγώνιστης και ασυνήθιστης ομορφιάς, ακόμα και για τα δεδομένα της Σαντορίνης. Ενώ λίγο πιο δίπλα θα βρείτε μια μικρή παραλία με μαύρη ψηλή άμμο.